120 ton groen staal

KS Service Center, leverancier van bandstaal en plaatmateriaal, wil graag het meest duurzame service center van de Benelux worden. Om die ambitie kracht bij te zetten, heeft het bedrijf in Moerdijk 120 ton ‘duurzaam staal’ aangekocht bij ArcelorMittal.

Het staal luistert naar de naam Magnelis XCarb en is geheel vervaardigd uit schoot, in elektro-ovens die draaien op hernieuwbare energie. Volgens de producent is XCarb hét staal om de CO2-footprint van (bouw)producten en -projecten terug te schroeven. De productie van de 120 ton XCarb voor KS zou een besparing van 250 ton CO2 hebben opgeleverd.

Ook de vervoerswijze valt gunstig uit voor milieu: het staal is van Gent naar Moerdijk gebracht met zes elektrisch aangedreven vrachtwagens. Gregory Rombaut van KS Service Center kan zich daar vanzelfsprekend in vinden: ‘Door het staal met e-trucks van DFDS te transporteren, voeren we onze duurzaamheidsaanpak zo veel mogelijk door in de keten. We zijn trots op de inspanningen van alle betrokken partijen om duurzaamheid daadwerkelijk in de praktijk te brengen.’

De e-trucks gaan vaker rijden, want de levering van 120 ton is nog maar de eerste aan KS Service Center.

  • Foto: KS Service Center.