Hergebruik? Meten is weten

Méér hergebruik van componenten en elementen. Het is een van de belangrijkste, misschien wel cruciale ambities van het Bouwakkoord Staal. Maar om dat hergebruik veilig en (milieutechnisch) verantwoord aan te pakken, met veilige en verantwoorde ‘nieuwe’ constructies als resultaat, is een gedegen analyse van de eigenschappen, prestaties en toepassingsopties van de ‘tweedehands’ materialen een must van de eerste orde. Hoe zo’n analyse verloopt en welke technieken en methoden hierbij worden ingezet, komt u te weten tijdens de themamiddag ‘Hergebruik van staal, meten is weten’.

Medeorganisator van de themamiddag (naast Bouwen met Staal) is Nebest. Deze specialist in materiaalkundig onderzoek en analyse is als koploper aangesloten bij het Bouwakkoord en  nauw betrokken bij het opstellen van de NTA (Nederlands Technische Afspraak) voor hergebruik van bestaande staalconstructie-elementen. Deze NTA wordt naar verwachting begin volgend jaar door het NEN gepubliceerd.

  • Deelname aan de middag is gratis na aanmelden. Voor aanvang van het programma worden de deelnemers getrakteerd op een inlooplunch. Register-constructeurs en -ontwerpers ontvangen bovendien 1 KE/PE-punt voor het Constructeursregister.
  • Foto: IMd, © Fotostudio Barendrecht.