Bouwakkoord Staal centraal op Staalbouwdag 2022

Het onlangs bekrachtigde Bouwakkoord Staal gaat een prominente positie innemen op de Staalbouwdag, het jaarlijkse kennis- en netwerkevent voor de Nederlandse (staal)bouw.

Op dinsdagmiddag 4 oktober a.s. serveert Bouwen met Staal aan naar verwachting 1.500 bezoekers een gevarieerd programma uit met vakbeurs en seminars, een Hackathon voor jonge(re) architecten, constructeurs en staalbouwers en een plenair congres met lezingen, expertpanels en discussie met ‘de zaal’.

Het middagvullend congres staat nagenoeg geheel in het teken van het Bouwakkoord Staal. Naar verwachting presenteert de kerngroep, geformeerd uit ‘koplopers’ in duurzaamheid, de Roadmap met handelingsperspectieven waarmee de staalbouwketen de ambities van het Bouwakkoord Staal tot realiteit wil promoveren. Ook de Hackathon is gewijd aan verduurzaming. De deelnemende, multidisciplinaire teams gaan zich buigen over de opgave om, met behulp van parametrische tools, een 100% demontabele en remontabele staalconstructie te ontwerpen.

Hoe het programma van de Staalbouwdag er precies uitziet, wordt vóór 1 juli a.s. bekend gemaakt op www.staalbouwdag.nl. Vanaf dat moment kunt u ook zich aanmelden om het event gratis bij te wonen.

  • Foto: de locatie van de Staalbouwdag 2022: het AFAS Theater in Leusden (Steef van der Veldt/ Just Architects, © AFAS Software).