ArcelorMittal doet duurzaam

Meer weten over de verduurzaming van staalproductie? Dan zit je morgenmiddag aan de buis gekluisterd bij Doe Maar Duurzaam. Dit informatieve tv-programma van RTL-Z stelt je binnen een half uur in kennis van de ambities, aanpak en actuele activiteiten van ArcelorMittal om de fabricage van staal steeds meer milieuvriendelijk te maken.

De opnamen zijn bij ArcelorMittal Belgium in Gent, waar onlangs nog hoogoven B ingrijpend is vernieuwd om de CO2-emissie flink terug te dringen. De ingreep past bij het streven van de staalonderneming om in 2030 binnen Europa een vermindering van 35 procent op de CO2-uitstoot te hebben gehaald ten opzichte van 2018. In 2050 wil het bedrijf volledig CO2-neutraal opereren.

RTL-Z heeft de uitzending op de rol staan voor morgen (zaterdag 27 mei a.s.) van 17:30–18:00 uur. De herhalingen zijn zondagmiddag 28 mei tussen 16:30 en 17:00 uur en in de vroege maandagochtend 29 mei, tussen 07:30–08:00 uur. Heb je de uitzendingen gemist of wil je nog eens terugkijken, de video van de reportage staat binnenkort op het YouTube-kanaal van Doe Maar Duurzaam.

• Meer informatie over het Europese duurzaamheidsbeleid van ArcelorMittal is te vinden op arcelormittal.com/sustainability/climate-action-in-europe