Themaweek Staal

15 januari 2024 -19 januari 2024

Nebest heeft de derde week van januari 2024 gepromoveerd tot Themaweek Staal. Tijdens de themaweek – van maandag 15 tot en met 19 januari a.s. – biedt de specialist in materiaalkundig onderzoek u inzicht in de laatste ontwikkelingen en wapenfeiten op het gebied van levensduurverlenging en hergebruik van staal.

Elke dag van de week is ‘opgehangen’ aan één belangwekkend thema. Als een van de koplopers van het eerste uur heeft Nebest de gehele donderdag 18 januari gereserveerd voor het Bouwakkoord Staal. Na de lunch wordt u onthaald op een update over de voortgang en resultaten van het Bouwakkoord Staal tot nu toe en lezingen over onder meer hergebruik van staal uit bestaande bouwwerken (door Jeroen Davelaar, Nebest) en het constructief ontwerpen met donorstaal (door Michiel Visser, RHDHV).

Op de slotdag, vrijdag de 19e, staan bezoeken aan inspirerende circulaire staalbouwprojecten op stapel. Welke dat zijn, is nog niet precies bekend, maar de winkelpanden in de Rotterdamse Hoogstraat 168/172 zouden er best eens tussen kunnen zitten. Bij de ingrijpende renovatie van deze retailgebouwen is – voor het eerst op grote schaal in Nederland – oud constructiestaal opnieuw constructief ingezet. Zo’n 100 oude staalprofielen zijn hergebruikt als liggers in de draagconstructies.

Het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op www.nebest.nl/academie/themaweek-staal/. Aanmelden voor (gratis) deelname kan voor zowel de gehele week als voor afzonderlijke dagen.

  • Afbeelding: renovatie winkelgebouwen Hoogstraat 68/72, Rotterdam (Kronenberg Groep, Rijnboutt, IMd Raadgevende Ingenieurs).