Koplopers-bijeenkomst bij recycling-specialist

14 februari 2023

Met Vic Obdam, Hanse Staalbouw, Royal HaskoningDHV, Kloeckner Metals, SGS Intron en het Platform Staalframebouw als meest recente aanwas, heeft het Bouwakkoord Staal inmiddels de support van 55 koplopers in verduurzamen (van staal in de bouw). Niet alleen dat (groeiende) aantal is bemoedigend, ook de brede vertegenwoordiging van de Nederlandse bouwsector. Vanuit elke belangrijke discipline – van producent tot circulair sloper – zijn onderhand meerdere bedrijven als koploper aangesloten.

Hopelijk zijn ze allemaal van de partij tijdens de eerstvolgende koplopersbijeenkomst, dinsdagmiddag 14 februari a.s. Dan bespreken ze de roadmap met handelingsperspectieven voor het (verder) verduurzamen van staal in de bouw, als uitwerking van het Bouwakkoord Staal.

De beraadslagingen vinden plaats in een passende, inspirerende omgeving: InSus BV in Duiven. Dit jonge afvalverwerkingsbedrijf, opgericht in 2016, heeft zich toegelegd in het verzamelen en recyclen van oude sandwichpanelen, afkomstig uit bijvoorbeeld sloop-gebouwen en leegstaande fabrieken. De isolerende kernen worden verwerkt tot ‘nieuwe’ isolatieplaten die op hun beurt ook weer 100% recyclebaar. Dat doet InSus in haar recyclingfabriek in Duiven, in een volledig gesloten proces waarbij de gassen die uit het materiaal kunnen ontsnappen, worden afgevangen en onschadelijk gemaakt.

Persoonlijk kennismaken met gastheer InSus kan van 13:00–14:00 uur tijdens de rondleiding over het bedrijfsterrein met kijkje in de recyclingfabriek. Daarna gaan de koplopers in vergadering over het Bouwakkoord Staal.

Wilt u er 14 februari ook bij zijn, maar bent u nog geen koploper Bouwakkoord Staal? Meld u aan via bouwakkoordstaal.nl/word-ook-koploper. Dan ontvangt u de uitnodiging voor (gratis) deelname.

  • Foto: Bouwbedrijf Arens.